Dragă prietene,
Te-ai gândit vreodată că viața poate fi pusă pe o listă de așteptare? Ți-ai imaginat că sute de persoane își pun la rând INIMA pentru a le fi salvată?
În noaptea de 10 spre 11 aprilie 2018, un incendiu devastator a distrus mare parte din aparatura și spaţiile unde funcţionează Institutul de Boli Cardiovasculare Iaşi. Consecința? Unitatea a fost imediat parțial închisă, iar activitățile chirurgicale au fost sistate. Sute de operații pe cord deschis au fost amânate, zeci de copii cu malformații complexe la inimă, au fost puși pe liste de așteptare.
Dar bolile de inimă nu așteaptă!
Lista necruțător de dură crește de la o zi la alta. Institutul de Boli Cardiovasculare Iaşi este singurul centru din regiunea Moldovei care deservește peste 5,5 milioane de locuitori, fiind unicul centru european arondat unui număr atât de mare de locuitori. În urma incendiului, pacienții din 8 județe sunt nevoiți să se adreseze altor centre medicale supraaglomerate, aflate la minim 180 km distanță de localitatea de reședință.
Și atunci când secundele contează, kilometrii fac diferența!
Ulterior incendiului devastator care a afectat Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” cele 5 cluburi Rotary din Iași (Rotary Iași, Rotary Iași 2000, Rotary Iași Curtea Domnească, Rotary Iași Copou, Rotary Iași Junimea) și-au stabilit o nouă misiune: sensibilizarea opiniei publice și colectarea de fonduri în vederea susținerii eforturilor de reabilitare și extindere a unității medicale.
Deschide-ți și tu inima!
Te invităm sâmbătă, 23 februarie, ora 18.00, la restaurant „La Castel” la Gala Caritabilă Rotary. Scopul evenimentului este de a colecta suma de 120.000 de lei, contribuție necesară din partea comunității locale pentru ca Rotary International și Fundația Rotary să poată finanța achiziția unui sterilizator în valoare totală de 1.000.000 lei. Aparatul este absolut necesar pentru ca unitatea medicală să poată oferi din nou tratament la standarde europene pacienților copii și adulți, cu boli cardiovasculare congenitale sau dobândite, de pe teritoriul regiunii Nord-Est.
Să ai o inimă bună!