Cluburile Rotary Curtea Domnească Iași și Rotary Iași 2000 au inițiat o campanie de strângere de fonduri pentru a ajuta cadrele medicale din două dintre cele mai mari spitale regionale – Maternitatea Cuza Vodă și Spitalul Sf. Spiridon din Iași. Din cauza lipsei de materiale sanitare, medicii sunt acum cei mai expuși îmbolnăvirii cu noul coronavirus. Banii vor fi utilizați pentru achiziționarea de echipamente de protecție și teste rapide coronavirus.

În aceste vremuri complicate, toată atenția noastră se îndreaptă către medici. Deveniți, fără voia lor, eroi. Copleșiți de o pandemie căreia nu mai știu cum să îi facă față. Confruntați cu realitatea unui sistem medical deficitar, cadrele medicale se văd nevoite să lupte cu epidemia de coronavirus fără minimul de materiale sanitare necesare și cu un mare deficit de teste rapide pentru depistarea contaminării cu virusul COVID-19. Personalul medical este cel mai expus infectării cu noul coronavirus, având nevoie de echipament de protecție după fiecare interacțiune cu pacienții. Iar acest lucru nu este tot timpul posibil.

În acest context, cluburile Rotary Curtea Domnească Iași și Rotary Iași 2000 au decis să inițieze o campanie de strângere de fonduri pentru a ajuta cadrele medicale aflate în prima linie în două dintre cele mai mari spitale regionale – Maternitatea Cuza Vodă și Spitalul Sf. Spiridon din Iași.

Fondurile strânse în cadrul acestei campanii vor fi direcționate către achiziția de materiale sanitare și echipamente de protecție (halate, mănuși sterile, măști, ochelari de protecție, dezinfectanți etc – în valoare de minim 4.000 de euro), precum și de teste rapide coronavirus (valoarea pachetului de teste va fi de minim 6.000 de euro)

Valoarea donațiilor poate fi de 250 lei, 125 lei, 50 lei sau multiplul acestor sume. Donațiile se pot face prin plata directă cu cardul, prin intermediul platformei online special create în acest scop pe care o puteti accesa aici..

Pentru donații din partea companiilor sau fundațiilor, vă rugăm să ne contactați la adresa RotaryIasiCurteaDomneasca@gmail.com.

Zilele acestea cu toții învățăm să trăim altfel. Separat, dar împreună.
Haideți să hrănim solidaritatea și să tratăm pandemia!