Conferinta online

Open some content pulled in via ajax
Excelenta Sa, Andrew Noble LVO
Excelenta Sa, Andrew Noble LVO

Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord in Romania

Cornel Wilfred Calinoiu
Cornel Wilfred Calinoiu

Guvernator Rotary District 2241 Romania si Republica Moldova, 2020-2021

Liviu Ionescu
Liviu Ionescu

Presedinte Rotary Club Iasi Curtea Domneasca

Catalin Neagu
Catalin Neagu

Coordonator proiect “Bursele Rotary Academica”

Prof. Univ. Dr. Constantin Cucos
Prof. Univ. Dr. Constantin Cucos

Profesor universitar in cadrul Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Universitatea Al.I.Cuza Iasi

Prof. Univ. Dr. Viorel Scripcariu
Prof. Univ. Dr. Viorel Scripcariu

Rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie “Grigore T. Popa” Iasi

Prof. Mircea Nedea
Prof. Mircea Nedea

Profesor biologie Colegiul “Costache Negruzzi” Iasi

Conf. Dr. Daniel Timofte
Conf. Dr. Daniel Timofte

Director medical Spitalul Clinic Judetean de Urgenta “Sf. Spiridon”

Prof. Dr. arh. Mihai Driscu
Prof. Dr. arh. Mihai Driscu

Presedinte OAR Iasi

Traian Luca
Traian Luca

CEO Gemini CAD Systems

Toni Hritac
Toni Hritac

Redactor sef “Ziarul de Iasi”

Alexandrina Dinga
Alexandrina Dinga

Presedinte Asociatia CIVICA

Un eveniment online dedicat strângerii de fonduri

pentru proiectul Bursele Rotary Academica

Cum va arăta viața după pandemie? Chiar dacă nu am rezolvat încă toate problemele prezentului, este important să ne uităm la cum va arăta viitorul după criza COVID-19, care a supus lumea întreagă la provocări inimaginabile. Economia, sănătatea, educația, dezvoltarea urbană, sunt toate sectoare care au fost și încă sunt afectate de noua ordine dictată de criza sanitară mondială. Să ne fie frică de viitor sau să privim aceste schimbări ca pe niște oportunități? Aceste sunt câteva dintre temele pe care le vom aborda în cadrul primei ediție a Conferințelor Rotary Club Curtea Domnească – „Viața și pandemia”.

Evenimentul se va desfășura online, sub forma unui webinar, pe data de 25 iunie 2020, începând cu ora 17.00.

Programul evenimentului

Paneul 1 – Educatia si Sanatatea. Lectiile pandemiei

 • prof. dr. Viorel Scripcariu, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” Iasi
 • prof. Mircea Nedea, profesor de biologie in cadrul Colegiului National Costache Negruzzi Iasi
 • prof. dr. Constantin Cucos, profesor universitar in cadrul Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Universitatea Al.I.Cuza Iasi
 • conf. dr. Daniel Timofte, profesor universitar in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa”, director medical Spitalul de Urgente „Sf. Spiridon” Iasi

„Rotary Opens Opportunities” – 2020-2021

 • Cornel Wilfred Calinoiu – Guvernatorul Rotary 2241 Romania Republica Moldova
 • Liviu Ionescu – Presedintele Rotary Iasi Curtea Domneasca
 • Catalin Neagu – Coordonator Project „Bursele Rotary Academica”

Paneul 2 – Economie si dezvoltare urbana. Provocari pentru viitor.

 • Prof. Dr. arh. Mihai Driscu, profesor universitar in cadrul Faculatii de Arhitectura „G.M. Cantacuzino”, presedinte al Ordinului Arhitectilor Iasi
 • Traian Luca, CEO Gemeni CAD Systems
 • Toni Hritac, redactor sef „Ziarul de Iasi”
 • Alexandrina Dinga, presedinte Asociatia CIVICA

Beneficiarii programului Bursele Rotary Academica 2019 – 2020

”Importanta educatiei in societatea noastra este uriasa. O generatie educata, instruita, careia i s-au transmis valorile morale, culturale, poate duce mai departe mostenirea primita de la predecesori si poate avea sansa spre un viitor mai bun. Acest proiect minunat reprezinta piatra de temelie in formarea mea personala, dar mai ales educationala.”

Maria Zaharia

Facultatea de Medicina, UMF ”Gr.T.Popa” Iasi

”Programul Bursele Rotary Academica mi-a facilitat procesul de invatare, fara sa imi fac griji pentru situatia mea financiara sau lipsa materialelor de studiu. Faptul de a avea un mentor reprezinta un alt beneficiu al programului, intrucat pentru cașdele conversatii avute, am devenit mai motivata sa invat, sa ma autodepasesc si sa aspir la lucruri marete.”

Loredana Stan

Facutatea de Geografie si Geologie, UAIC Iasi

”Programul Bursele Rotary Academica mi-a oferit ocazia sa particip la diferite conferinte, prezentari, festivaluri culturale si educationale. Astfel am ramas cu amintiri frumoase si informatii pretioase despre care imi voi aminti cu drag peste ani. Insa cel mai important lucru este faptul ca m-am imprietenit cu o multime de oameni frumosi (studenti, antreprenori, medici, profesori).”

Marian Rusu

Facultatea de Automatica si Calculatoare, UT ”Gh. Asachi” Iasi

”Cel mai pretios si mai durabil cadou care poate fi oferit tinerilor este educatia, iar Bursele Rotary Academica au oferit studentilor acest dar inestimabil. Prin acest program am reusit sa ies din zona mea de confort, am invatat cu o daruire de sine care depaseste propria persoana si propriile griji, m-am integrat atat in mediul academic cu succes, cari si in cel social. Am devenit persoana care mi-am dorit mereu sa fiu, cu gandul la un bine social comun, muncind pentru Educatie si valori – factorii care, indubitabil, vor schimba lumea!”

Mihaela Scorpan

Facultatea de Drept, UAIC Iasi

”Daca nu era acest program, visul meu de a deveni medic veterinar era in continuare prafuit in carnetelul din clasa a II-a la rubrica ”cum te vezi peste X ani…” Datorita acestuia eu sunt mai aproape de visul meu cu 2 ani. Ani in care nu a trebuit sa imi caut un loc de munca pentru a ma intretine singura si nici nu mi-am facut griji ca vine ziua de plata pentru camin, iar pentru asta, cu respect marturisesc ca cea mai de pret comoara este siguranta.”

Laura Olariu

Facultatea de Medicina Veterinara, USAMV Iasi

”Programul Bursele Rotary Academica constituie un real resort in demersurile mele ascensionale pe plan personal si profesional. Pot mentiona doua aspecte ale programului ce au avut un rol fundamental in dezvoltarea individuala: unul al relatiilor interumane, prin activitatea de mentorat si prin acordarea oportunitatii de a intra in contact cu remarcabile personalitati si unul financiar, suma ce mi s-a virat lunar facilitandu-mi drumul existential: m-am putut focusa doar pe invatat, obtinand performanta academica, si am investit in propriile pasiuni – pictura, lectura, lectii de pian.”

Paula Renata Muler

Facultatea de Litere, UAIC Iasi

”Programul a fost si este un sprijin minunat pentru dezvoltarea mea personala, cat si pentru studiul medicinei. Sustinerea educatiei este cheia ce deschide usile multor oameni frumosi care vor sa devina cea mai buna versiune a lor. Imi doresc sa ofer aceeasi implicare si bunatate la randul meu.”

Simona Manole

Facultatea de Medicina, UMF ”Gr.T.Popa” Iasi

”Sunt studenta la medicina astazi datorita burselor Rotary Academica, datorita oamenilor care au contribuit la acest proiect. Proiectul Rotary a insemnat pentru mine miracolul la care nu te astepti.”

Denisa Manastireanu

Facultatea de Medicina, UMF ”Gr.T.Popa” Iasi

”Programul Rotary Academica este despre oameni in mod special. Despre tineri care sunt adusi fata in fata cu mentori care sa ii ghideze, despre increderea pe care o avem unii in altii, despre prietenia dintre noi, bursierii, despre modele de viata, mai ales cand vii dintr-un mediu defavorizat si nu ai aceleasi oportunitati pe care le-ar avea alti tineri de varsta noastra. Pentru mine, programul Rotary Academica inseamna curaj si incredere. Simti ca dintr-o data viata ta a devenit mai luminoasa, iar tu ai noi forte.”

Elena Ionascu

Facultatea de Drept, UAIC Iasi

”Acest minunat proiect, Bursele Rotary Academica mi-a dat o sansa la educatie si nu numai, a dat o sansa unui copil care nu a mai iesit niciodata din judetul lui, sansa sa faca facultatea si sa nu renunte din prima luna la studii, i-a luat gandul de la ce va manca in urmatoarea zi si i-a dat posibilitatea sa isi mai ajute din cand in cand si familia.”

Andrei Girbea

Facultatea de Informatica, UAIC Iasi

Alătură-te programului!
Donează acum!

Sponsorii programului

Sponsori platinum

Luca Lucian
Victor Costan
Simona Bădăluță

Sponsori gold

Sponsori silver