Cluburile Rotary din Iasi organizează Promenada Inimilor in acest weekend

Iasi, 21.09.2021

 

Cluburile Rotary din Iași, împreună cu Societatea Română de Cardiologie și Fundația Română a Inimii, continuă duminică, 26 septembrie, programul ,,Promenada Inimilor 2021”, cu ocazia Săptămânii Mondiale a Inimii.

 

Cele 5 Cluburi din Rotary Iași (Rotary Iasi, Rotary Iasi 2000, Rotary Iasi Curtea Domnească, Rotary Copou si Rotary Iasi Junimea) continuă și în 2021 programul „Promenada Inimilor”, proiect de amenajare a unui traseu accesibil ce îşi propune ca în această perioadă atipică, să păstrăm un stil de viață cât mai sănătos, reamintind tuturor că activitatea fizică (cu respectarea distanțării), minim 30 de minute pe zi, este cel mai bun mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare.

 

,,La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării  modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?” spune Dan Gaiţă – profesor de cardiologie și membru Rotary.

 

Traseul din Iași are o lungime de 5 km, începând din Parcul Expoziției, de la Statuia lui Mihai Viteazul, finalizându-se în fața Palatului Culturii din Iași. Lansarea traseului va avea loc duminică, 26 septembrie 2021, ora 09:30, prin organizarea unei plimbări în grup, la care sunt invitați să participe toți locuitorii oraşului Iași. Vor exista corturi unde studenții de la Universitatea de Medicină și Farmacie  vor controla tensiunea arterială și de unde voluntari Rotaract vor înregistra participanții și le vor oferi tricouri, apă, fructe

 

Program inţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, ,,Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta bolilor cardiovasculare.

 

De asemenea, în săptămâna 27 septembrie – 2 octombrie 2021, membrii Cluburilor Rotary si Rotaract din Iasi vor organiza in parteneriat cu Asociatia Trei Vieți (https://treivieti.ro/) o campanie de donare sânge și vor folosi aplicatia BlooDoChallenge (https://bloodochallenge.com/) pentru a se programa la Centrul Regional de Transfuzie Sanguina din Iasi (https://www.crtsiasi.ro/) .

 

 

 

 

 

Desfășurător Promenada Inimilor

26 septembrie 2021, interval 09.30 – 13.00

 

09:30 – 10.30: Încălzire cu Mariana Pârju și echipa

– Locație: Statuia lui Mihai Viteazul, vis-a-vis de parcul Expozitiei

 

10.00 -12.00: Promenada Inimilor

– Traseu: Statuia lui Mihai Viteazul –  Parcul Copou – Pietonal str. Stefan cel Mare și Sfânt (în fața Primăriei Municipiului Iași) – Palatul Culturii – Zona Palas

– Traseul va fi marcat anterior prin afișe din loc în loc

– Vor exista pauze pe traseu pe Str. Al. Lăpușneanu, Librăria Junimea, Primărie

 

12.00 – 13.00: Demonstrații activități sportive

– Locație: Palatul Culturii

– Premii pentru participanți

– Fotografie de grup

 

Mai multe detalii si pe pagina evenimentului

https://www.facebook.com/events/4347738511971834